مجله علمی-ترویجی سرای سلامت

اضافه وزن: خطر خاموش نارسایی قلبی

افراد دارای اضافه وزن، استعداد بیش تری برای بیماری هایی مثل فشار خون بالا یا دیابت دارند که در نتیجه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلب را افزایش دهد. پژوهش ها نشان میدهد اضافه وزن بیش از یک “شریک و همدست ” در ایجاد مشکلات قلبی عمل می کند. وزن اضافی بدن ما خود می تواند باعث آسیب به عضله قلب شود.

اضافه وزن: خطر خاموش نارسایی قلبی

پزشکان چگونه به ریسک چاقی پی می برند؟

سلولهای عضلانی آسیب دیده قلب، آنزیمی به نام تروپونین T آزاد می کنند، در بیماران مشکوک به حمله قلبی پزشکان میزان این آنزیم را در خون اندازه می گیرند. امروزه تست های جدید و بسیار حساس آزمایشگاهی می توانند تروپونین را در سطح بسیار پایین اندازه گیری کنند.

این پیشرفت محققان جان هاپکینز را قادر ساخت تا سطح تروپونین و همینطور شاخص توده بدنی (BMI) را در بیش از ۹۵۰۰  فرد بزرگسال از ۵۳ تا ۷۳ سال، که فاقد بیماری قلبی بودند، اندازه گیری کنند.

آنان دریافتند که BMI با سطح تروپونین ارتباط دارد. در طول ۱۲ سال، کسانی که چاق بودند (BMI 35 یا بالاتر داشتند) به بیشترین نارسایی قلبی دچار شدند و همچنین در افراد چاق  که سطح تروپونین بالایی هم داشتند، احتمال نارسایی قلبی ۹ برابر بیشتر از افراد با وزن طبیعی و تروپونین غیر قابل تشخیص بود. نتایج این مطالعه در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق بخش نارسایی قلبی منتشر شده است.

Ndumele محقق اصلی مطالعه می گوید حتی مقدارکم اضافه وزن نیز افراد را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد و هرچه وزن اضافی بیشتر باشد، خطر بیشتری وجود دارد. ارتباط بین  اضافه وزن و خطر آسیب قلبی برای افراد چاق و بسیار چاق کاملاً واضح بود.

پایین آوردن خطر مشکلات قلبی با کنترل وزن

بیماران و پزشکان اغلب در غیاب دیابت یا فشار خون بالا فکر می کنند “همه چیز خوب است”. Ndumele می گوید: “با این وجود ممکن است ریسک آسیب قلبی خاموش وجود داشته باشد.” اضافه وزن را جدی بگیرید.

  •   در صورت اضافه وزن سعی کنید وزن خود را کاهش دهید یا وزن خود را کنترل کنید. Ndumele می گوید: “این یکی از بهترین استراتژی هایی است که برای کاهش نارسایی قلبی در آینده می شناسیم.”
  • میزان خطر بیماری های  قلبی  را در مورد خودتان بدانید. ارزیابی ریسک  بیماری های قلبی و دانستن مواردی مثل BMI ، فشار خون ، قند خون ، کلسترول بسیار هوشمندانه است.
  •  اگر چاق هستید، مراقب علائم نارسایی قلبی شامل خستگی ، تنگی نفس و ضربان قلب نامنظم باشید.

 بدانید که کاهش وزن  به شما کمک می کند. به ازای هر ۵ نمره افزایش BMI ، خطر نارسایی قلبی در این مطالعه ۳۲ درصد افزایش یافت.

استاد ناظر: دکتر واشقانی فراهانی

مجله علمی-ترویجی سرای سلامت©۲۰۱۷

مونا گودرزی

اضافه کردن نظر

ما را دنبال کنید

شما می توانید به راحتی با ما در تماس باشید ، ما نیز از پیدا کردن دوستان جدید بسیار خوشحال میشویم.