مجله علمی-ترویجی سرای سلامت

چرا باید مصرف سدیم را کاهش دهیم؟

سدیم در بسیاری از غذاها و حتی در آب یافت می شود. بدن برای کارکرد عادی به مقدار بسیار کمی سدیم نیاز دارد، اما بیشتر افراد بسیار بیشتر از نیاز بدن، سدیم می خورند.

چرا باید مصرف سدیم را کاهش دهیم؟

سدیم چیست؟ سدیم ماده اصلی موجود در نمک طعام است. همچنین در بسیاری از غذاها و حتی در آب نیز پیدا می شود. بدن برای کارکرد عادی به مقدار بسیار کمی سدیم نیاز دارد، اما بیشتر افراد بسیار بیشتر از نیاز بدن، سدیم می خورند.

چه کسی باید مصرف سدیم را کاهش دهد؟ تقریباً همه افراد سدیم بسیار زیادی مصرف می کنند. به طور متوسط ​​میانگین نمک دریافتی در مردان ایرانی ۹ گرم و در زنان ۶٫۷۸ و میانگین کل مصرف نمک ۷٫۶۱ گرم در روز است.

سلامت نیوز: میانگین نمک دریافتی ایرانی ها بالاتر از مقدار توصیه شده است. کارشناسان می گویند بیشتر افراد نباید بیش از ۲٫۳ میلی گرم در روز سدیم مصرف کنند.

از پزشک خود بپرسید که چه مقدار سدیم مصرف باید کنید.

کاهش میزان سدیمی که می خورید می تواند چه فوایدی برای سلامتی شما داشته باشد؟

  • این کاهش مصرف می تواند فشار خون شما را کاهش دهد، که به این معنی است که می تواند به کاهش خطر سکته مغزی، حمله قلبی، آسیب کلیه و بسیاری از مشکلات دیگر سلامتی کمک کند.
  • این کار می تواند مقدار مایعات بدن شما را کاهش دهد، که به این معنی است که قلب شما برای فرستادن مقدار زیادی مایعات به رگ های محیطی، لازم نیست سخت کار کند.
  • این کار می تواند از کار بیش از حد کلیه ها جلوگیری کند. این امر به ویژه در افرادی که به بیماری کلیوی مبتلا هستند دارای اهمیت است.
  • می تواند تورم در مچ پا و شکم را کاهش دهد، این تورم می تواند ناراحت کننده باشد و حرکت را سخت کند.
  • می تواند شانس ایجاد سنگ کلیه را کاهش دهد.
  • می تواند به قوی نگه داشتن استخوان ها کمک کند.

کدام غذاها بیشترین سدیم را دارند؟ – غذاهای فرآوری شده دارای بیشترین سدیم هستند. این مواد غذایی معمولاً در قوطی، جعبه، شیشه و کیسه قرار می گیرند. آنها معمولا سدیم زیادی دارند حتی اگر طعم شور نداشته باشند. در حقیقت در بسیاری از غذاهای شیرین مقدار زیادی سدیم وجود دارد. تنها راهی که می توانید بفهمید به چه میزان سدیم دریافت می کنید، بررسی برچسب محصولات است (شکل ۱).

در اینجا چند نمونه از غذاهایی که معمولا سدیم زیادی دارند آورده شده است:

  • سوپ های کنسرو شده
  • برنج و مخلوط نودل
  • سس ها و چاشنی ها (مانند سس گوجه فرنگی و خردل)
  • وعده های غذایی منجمد آماده
  • گوشت نمک سود شده آماده (deli)، هات داگ و پنیر
  • غذاهای دودی، نمک سود شده یا ترشی ها
  • وعده های غذایی رستورانی

 

استاد ناظر: دکتر واشقانی فراهانی

مجله علمی-ترویجی سرای سلامت©۲۰۱۷

مهدی گوروانی

اضافه کردن نظر

ما را دنبال کنید

شما می توانید به راحتی با ما در تماس باشید ، ما نیز از پیدا کردن دوستان جدید بسیار خوشحال میشویم.