خوردن فلفل قرمز تند با کاهش خطر مرگ همراه است.
مصرف منظم فلفل قرمز تند با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی مستقل از ریسک فاکتورهای بیماری قلبی عروقی و پایبندی به یک رژیم غذایی مدیترانه ای همراه است.
شواهد اپیدمیولوژیک مبنی بر فواید فلفل قرمز نادر است. تاکنون دو مطالعه آینده نگر در این باره انجام شده است. جدیدترین مطالعه در مورد تاثیر مصرف گستردهی فلفل قرمز همراه با رژیم مدیترانه ای است که نشان میدهد فواید فلفل قرمز مستقل از رژیم مدیترانه ای است.
مطالعه مولی-سانی
مطالعه ی مولی-سانی بر روی ۲۲۸۱۱ نفر مرد و زن در بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ انجام شده است. با استفاده از پرسشنامه افراد بر اساس میزان مصرف فلفل به گروه های اصلا یا کم ، تا دو بار در هفته، دو تا چهار بار در هفته و بیشتر از چهار بار در هفته تقسیم بندی شده اند.
طی بیش از هشت سال پیگیری ۱۲۳۶ نفر از مطالعه شوندگان فوت کردند. ۴۴۴ نفر در اثر بیماریهای قلبی عروقی، ۲۵۸ نفر به دلیل ایسکمی قلب یا بیماری های عروق مغزی، ۴۸۲ نفر به علت سرطان و ۳۱۰ نفر به دلایل دیگر.
در افرادی که بیشتر از چهار بار در هفته فلفل قرمز مصرف میکردند در مقایسه با افراد همسن که میزان هفتگی مصرف فلفل در آنها صفر یا ناچیز بود، خطر مرگ و میر ۲۳ درصد و خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی ۳۴ درصد کمتر بود. هیچ ارتباطی میان مصرف فلفل و کاهش خطر مرگ ناشی از سرطان در این مطالعه یافت نشد.
مصرف منظم فلفل قرمز همچنین به طور معکوس با مرگ ناشی از ایسکمی قلبی و بیمارهای عروق مغز ارتباط دارد.
اثر حفاظتی فلفل در برابر مرگ و میر مستقل از رژیم غذایی افراد است. به عبارت دیگر، فرقی نمیکند که رژیم سالم مدیترانهای را دنبال میکنید یا هر رژیم غذایی دیگری دارید چون در هر حالت فلفل دارای اثرات محافظتی است.
اثر حفاظتی فلفل قرمز در افراد با فشار خون نرمال قویتر به نظر میرسد.
هشدارها و محدودیتها
هنوز مکانیسم دقیق چگونگی تاثیر مثبت فلفل بر بدن مشخص نیست. چندین مکانیسم محتمل مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شده که برخی نشانگرهای زیستی (مانند التهاب، فشار خون و غیره) تاثیری درمکانیسم اثر فلفل ندارند.
مطالعات انجام شده امکان تفکیک بین نوع یا میزان تندی فلفل با تاثیرات آن را نمیدهند. با توجه به اینکه مطالعات انجام شده از نوع مشاهدهای اند، رابطه ی علت و معلولی مصرف فلفل و پیامد آن قابل اثبات نیست و وجود عوامل مخدوش کننده را نمیتوان رد کرد.
مطالعهی انجام شده در کشور چین نشان میدهد مصرف فلفل قرمز با کاهش ۱۴ درصدی خطر مرگ و میر و کاهش ۲۲ درصدی بیماریهای ایسکمیک قلب همراه است.
دادههای اخیر از سازمان بهداشت و تغذیه ی ملی آمریکا نشان میدهد که مصرف فلفل قرمز با کاهش ۱۳ درصدی خطر مرگ همراه است.
دیوید اسپنس، استاد عصب شناسی و فارماکولوژی بالینی و مدیر مرکز تحقیقات پیشگیری از سکتهی مغزی و آترواسکلروز در لندن، انتاریو، کانادا، در یک مقاله نوشته است:
” آیا باید مصرف قرصهای کپسایسین (مادهی اصلی موجود در فلفل) را شروع کنیم و غذا را با سس تند بخوریم؟ تاریخچه ی مکمل های غذایی نشان میدهد باید منتظر آزمایش های بیشتری باشیم.”
او همچنین میگوید: رژیم غذایی مدیترانهای که داری غلات، میوه، سبزیجات وحبوبات است یک رژیم عمدتا گیاهی با میزان کم کلسترول و چربی اشباع است. بنابراین پیروی رژیم مدیترانهای احتمالا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را بیشتر از اضافه کردن سس تند به غذای ناسالم آمریکایی کاهش میدهد.
استاد ناظر: مستانه تابش
اضافه کردن نظر