از ۷۹۵۰۰۰ آمریکایی که امسال اولین سکته مغزی را تجربه کردند، ۲۳ درصد دچار سکته دوم خواهند شد.
بیماران سکته مغزی چگونه از عود آن جلوگیری کنند؟
به نظر می رسد که سکته مغزی با دیابت، مشکلات قلبی عروقی، فشار خون بالا و سایر بیماری های مزمن اشتراکات زیادی دارد. به طور کلی سه راه برای جلوگیری از سکته مغزی وجود دارد:
۱- سیگار نکشید.
بیماری های زیادی توسط سیگار ایجاد یا بدتر می شوند. ترک مصرف تنباکو استرس خطرناکی که بر رگهای خونی مغز و قلب شما وارد میشود را کاهش میدهد. همچنین خطر ابتلا به طیف وسیعی از سرطانها کاهش خواهد یافت.
۲- دارو های خود را به موقع مصرف کنید.
اگر پزشک شما دارویی برای کمک به کنترل کلسترول، فشار خون یا دیابت تجویز کرده است، مصرف آن را کاهش ندهید یا آن را نادیده نگیرید. عدم مصرف دارو یک عامل خطر مهم برای تکرار سکته مغزی است. طبق یک مطالعه روی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر، آن دسته از بیمارانی که کمتر از ۷۵ درصد داروهای خود را طبق تجویز مصرف کردند، نسبت به بیمارانی که داروهای خود را دقیقاً طبق دستور مصرف می کردند، چهار برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار داشتند.
حتی اگر پس از سکته مغزی سرحال هستید و احساس سلامت می کنید، کنترل فشار خون، کلسترول خون و دیابت با مصرف منظم دارو ها تا زمانی که پزشک دستور داده ضروری است. داروهای تجویزی نمی توانند این مشکلات مزمن شما را درمان کنند، اما می توانند خطر عواقب بدی مانند سکته مغزی، سکته مغزی ثانویه و حمله قلبی را کاهش دهند.
۳- تغذیه خود را اصلاح کنید.
مطالعهای که اخیراً توسط متخصص سکته مغزی جانز هاپکینز، ویکتور اوروتیا، با همکاری جنیفر دیربورن و والتر کرنان از دانشکده پزشکی دانشگاه ییل منتشر شده است، نشان داد که بیماران سکته مغزی میتوانند با تغذیه مناسب از یک سکته دیگر جلوگیری کنند.
اگرچه جمعآوری دادهها در مورد عادات غذایی طولانیمدت افراد دشوار است، اما محققان نتایج تعدادی از مطالعات را جمعآوری کردند و دریافتند که رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات تا ۲۱ درصد خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. این مطالعه نشان داد که «الگوهای غذایی مدیترانه ای، شامل میوهها و سبزیجات فراوان و غلات کامل، مصرف اندک غذاهای فراوری شده و مصرف چربی های غیراشباع چندگانه، مانند روغن زیتون به طور مداوم با کاهش احتمال سکته مرتبط است».
اضافه کردن نظر