یافته های مطالعه PREDIMED یک راه آسان، مقرون به صرفه و خوشمزه برای مبارزه با بحران جهانی سلامت را برجسته می کند. گنجاندن گوجه فرنگی در رژیم غذایی روزانه شما می تواند تأثیر قابل توجهی نه تنها بر سطح فشار خون، بلکه به طور کلی بر سلامت قلبی عروقی داشته باشد.
انتخابی سالم برای کنترل فشارخون
فشار خون بالا یا فشار خون شریانی، یک مشکل خاموش اما کشنده است که میلیون ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری، خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی، دو عامل اصلی مرگ و میر در جهان را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. یافته های اخیر مطالعه PREDIMED – یک تحقیق برجسته در مورد رژیم غذایی مدیترانه ای – ارتباط قوی بین مصرف گوجه فرنگی و کنترل بهتر فشار خون را نشان می دهد. در این مطالعه که بیش از سه سال به طول انجامید، هزاران بزرگسال مسن با خطر بالای قلبی عروقی مورد بررسی قرار گرفتند، و نشان داد که افرادی که روزانه بیش از ۱۱۰ گرم گوجه فرنگی مصرف می کردند، ۳۶ درصد خطر کمتری برای ابتلا به فشار خون بالا نسبت به افرادی که روزانه کمتر از ۴۴ گرم مصرف می کردند، داشتند.
مزایای مصرف گوجه فرنگی محدود به پیشگیری از فشار خون بالا نبود. برای افرادی که قبلاً با فشار خون درجه ۱ (فشار خون خفیف) مواجه بودند، مصرف گوجه فرنگی به میزان ۸۲-۴۴ گرم در روز به کاهش قابل توجه فشار خون سیستولیک (بالا) و دیاستولیک (پایین) کمک کرد.
ارزش غذایی گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های (C ، A و ب کمپلکس)، مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم) و ترکیبات زیست فعال مانند لیکوپن است. لیکوپن، رنگدانه گوجه فرنگی است که به آن رنگ قرمز می دهد و یک آنتی اکسیدان قوی می باشد که به کاهش التهاب، بهبود عملکرد رگ های خونی و مسدود کردن آنزیم هایی که فشار خون را افزایش می دهند، کمک می کند.
علاوه بر این، گوجه فرنگی کالری کمی دارد و به راحتی در بسیاری از غذاها و رژیم های غذایی جای می گیرد. برای لذت بردن از فواید سلامتی آن، روش های بی شماری از برشهای تازه در سالاد گرفته تا سس های غنی بر پایه گوجه فرنگی، وجود دارد.
مقدار مصرف روزانه گوجه فرنگی
در مطالعه PREDIMED، مصرف روزانه تنها ۴۴ گرم گوجه فرنگی – تقریباً نصف یک گوجه فرنگی متوسط - با بهبود قابل توجه فشار خون همراه بود. با این حال، برای به حداکثر رساندن مزایای استفاده از آن، مصرف بیش از ۱۱۰ گرم در روز یا معادل یک گوجه فرنگی بزرگ، ایده آل است.
افزودن برش های تازه و ساده گوجه فرنگی به ساندویچ یا سالاد، مصرف غذاهای غنی از گوجه فرنگی مانند سوپ گازپاچو یا پاستا با سس مارینارا، استفاده از گوجه گیلاسی با کمی روغن زیتون و سبزیجات و یا نوشیدن یک لیوان آب گوجه فرنگی بدون نمک را می توان به عنوان روش هایی سالم برای مصرف گوجه فرنگی نام برد.
اضافه کردن نظر