مجله علمی-ترویجی سرای سلامت

خطر شیرین بنام: قند – ۱

قند و شکر در بحث سلامتی ، معروف به شیرینی تلخ است. قند در تمامی مواد غذایی کربوهیدرات دار قرار دارد، مانند: میوه‌ها و سبزیجات، غلات و لبنیات(در لبنیات بصورت قند لاکتوز). مصرف غذاهای کامل حاوی قند طبیعی اشکالی ندارد. غذاهای گیاهی دارای مقدار زیادی فیبر، مواد معدنی ضروری و آنتی‌اکسیدان‌ها ،همچنین لبنیات دارای پروتئین و کلسیم هستند.
از آنجایی که بدن شما این غذاها را به آرامی هضم می کند ، قند موجود در آنها منبع انرژی کافی به سلول های شما می دهد. دریافت بالایی از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، مانند: دیابت، بیماری‌های قلبی و برخی از سرطان‌ها می‌شود.

خطر شیرین بنام: قند – ۱

اضافه کردن قند یا شکر زیاد می‌تواند یک تهدید کننده بزرگی برای بیماری‌های قلبی و عروقی باشد. در این مقاله نحوه محدود یا مهار کردن عادت شما به قند و شیرینی آموزش داده خواهد شد.

قند و شکر در بحث سلامتی ، معروف به شیرینی تلخ است. قند در تمامی مواد غذایی کربوهیدرات دار قرار دارد، مانند: میوه‌ها و سبزیجات، غلات و لبنیات(در لبنیات بصورت قند لاکتوز). مصرف غذاهای کامل حاوی قند طبیعی اشکالی ندارد. غذاهای گیاهی دارای مقدار زیادی فیبر، مواد معدنی ضروری و آنتی‌اکسیدان‌ها ،همچنین لبنیات دارای پروتئین و کلسیم هستند.

از آنجایی که بدن شما این غذاها را به آرامی هضم می کند ، قند موجود در آنها منبع انرژی کافی به سلول های شما می دهد. دریافت بالایی از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن، مانند: دیابت، بیماری‌های قلبی و برخی از سرطان‌ها می‌شود.

مصرف خیلی زیاد قندها

بنابراین ، با مصرف زیاد قند یا اضافه کردن قند به غذا مشکلاتی به وجود می‌آید –  یعنی قندی که تولید کنندگان مواد غذایی برای افزایش طعم یا افزایش ماندگاری به محصولات اضافه می کنند.

در رژیم غذایی آمریکایی‌ها، منابع اصلی ، نوشیدنی‌های بدون الکل و نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های میوه‌ای، ماست‌های طعم‌دار، غلات صبحانه، کلوچه‌‌ها، آبنبات‌ و بیشتر غذاهای فرآوری شده وجود دارد. اما قند اضافه شده ممکن است در غذاها باشد اما شیرینی آن‌را احساس نکنید، مانند: سوپ‌ها، نان، گوشت‌های فرآوری شده و سس کچاپ.

نتیجه: ما از راه‌های مختلف قند اضافه شده زیادی مصرف می‌کنیم. با توجه گزارش انستیتو سرطان ملی، مردان بالغ به طور میانگین ۲۴ قاشق چای‌خوری قند در هر روز مصرف می‌کنند. این برابر است با ۳۸۴ کالری.

اثر قند اضافه بر روی چاقی و دیابت به خوبی اثبات شده است ، اما موضوع خیلی شگفت انگیز برای مردان این است که مصرف قند اثر جدی بر روی سلامت قلب دارد.

اثرقند بر روی قلب

در یک مطالعه که در طول ۱۵ سال انجام شد، افرادی که ۱۷ تا ۲۱ درصد از کالری روزانه شان مصرف قند اضافه شده بود، ۳۸ درصد خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را در مقایسه با افرادی که ۸ درصد کالری از قند اضافه شده دریافت می‌کنند، داشتند.

به طور عمده، دریافت زیاد قند اضافه شده، خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

اینکه چگونه قند اثر سوء بر روی سلامت قلب دارد کاملا مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد چندین ارتباط غیر مستقیم وجود می‌آید. برای نمونه، مصرف زیاد قند یک بار اضافی بر کبد دارد. کبد شما شکر را از طریق برخی مسیرها متابولیکی به الکل تبدیل می‌کند، و کربوهیدرات زیاد در رژیم غذایی را به چربی تبدیل می‌کند. در طولانی مدت، این روند می‌تواند موجب انباشته شدن چربی در کبد و تبدیل آن به بیماری کبد چرب، یک عامل دیابت، گردد که خطر بیماری‌های قلبی را دارد.

دریافت زیاد قند اضافه شده، می‌تواند باعث بالارفتن فشار خون و افزایش التهاب مزمن گردد که هر دو آن‌ها یک مسیر فیزیولوژیک برای بیماری‌های قلبی است. مصرف بیش از حد قند ، به ویژه در نوشیدنی های قندی با فریب دادن بدن، به خاموش کردن سیستم کنترل اشتهای خود ، به افزایش وزن منجر می‌شود، زیرا کالری دریافتی از مایع به اندازه کالری حاصل از غذاهای جامد رضایت بخش نیست. به همین دلیل برای افراد ساده‌تر است که هنگام مصرف نوشیدنی‌های قندی، کالری بیشتری به رژیم غذایی معمولی خود اضافه کنند.

اثرات دریافت قند اضافی: فشار خون بالا، التهاب، افزایش وزن، دیابت و کبد چرب – همه این‌ها با افزایش خطر حمله‌های قلبی و مغزی در ارتباط است.

 

استاد ناظر: دکتر واشقانی فراهانی

مجله علمی-ترویجی سرای سلامت©۲۰۱۷

دکتر امیرحسام سلماسی فرد

اضافه کردن نظر

ما را دنبال کنید

شما می توانید به راحتی با ما در تماس باشید ، ما نیز از پیدا کردن دوستان جدید بسیار خوشحال میشویم.